Toskana že stoletja s svojo lepoto in bogato kulturo privlači mnoge turiste v iskanju ideje za počitnice, ustvarjanje in romantiko. Regija, ki je posebej znana po umetnosti, zgodovini, osamljenih vilah na bregovih, obkroženimi s cipresami, je popolna izbira za dopust. Zelo popularna Toskana in njena mesta so domovi renesančnih umetnosti, veličastnih trgov in znamenitosti.

Med vinogradi in nasadi oljk, v očarljivem pejsažu stojijo slikoviti zaselki in posestva ter številne vile in dvorci, ki s svojim videzom dočarajo bogato zgodovino te italijanske regije. Raziščite Toskano in njena mesta in mesteca kot so Firence, Siene, Pise, Cortone, Arezze, te še mnoga druga. 

Firence, glavno mesto regije Toskane, je mesto, ki ga vsak ljubitelj umetnosti enostavno mora obiskati in doživeti. UNESCO ocenjuje, da je zagotovo 60% od skupne svetovne dediščine umetnina postavljeno v Italiji, več kot polovica pa se nahaja prav v Firencah. 

Ležeče na severozahodnem delu Italije, obkrožene s hribi, Firence pogosto imenujejo kar zibelka renesanse, večino svojega bogastva pa dolgujejo srednjemu veku. Družina Medici, ki je vladala mestu 300 let, je v velikem delu zaslužna za razcvet umetnosti v mestu. Slike Botticelia, skulpture Michelangela in rustikalne palače Michelozza, vse to je nastalo pod njihovo vladavino.

Hotel I Ciliegi**** stoji 19 kilometra od Firenc ter predstavlja odlično bazo za raziskovanje glavnega mesta Toskane. Hotel nudi 71 prostranih sob, opremljenih s klima napravo, privatno kopalnico, TV, radiem in minibarom. Pridite in občutite pravega duha Firenc, sprostite se v vrhunskem hotelu, ter se navdušite nad številnimi možnostmi, ki Vam jih to mesto nudi.

Vse potrebne informacije o ponudbi najdete v Opombah. 

Za vsa dodatna vprašanja smo Vam na razpolago na e-mail: info@megapopust.si in na tel. 00385 21/ 470-284, Operativni center na Hrvaškem.